Kerstboomverbranding

Op 10 januari sluiten we de eindejaarsfeesten af met een geanimeerde kerstboomverbranding. We spreken af op de weide aan de Schranshoeve voor een gezellig samenzijn.

Kerstbomen die u op 9 januari aan de straatkant klaarlegt, worden vanaf 8u opgepikt door de speciale ophaaldienst. De ophaaldienst gemist? U kunt uw kerstboom ook zelf meebrengen naar de kerstboomverbranding.

Opstart contactkoor

GVT de Troon, Hof ter Lande, dienstencentrum Sprankel ! en de cultuurraad van Vorselaar starten in 2014 met een nieuw project voor mensen met (of zonder) dementie. Vanaf januari wordt er maandelijks een contactkoor georganiseerd. Samen zingen prikkelt immers het geheugen en zorgt voor positief sociaal contact.

Iedereen is welkom. U hoeft dus helemaal geen muzikaal talent te zijn om mee te doen. De enige voorwaarde is dat u geniet van het zingen en het samenzijn.

Op donderdag 16 januari bent u om 14u alvast welkom om vrijblijvend een kijkje te nemen op de infonamiddag.

> Info: 014 21 93 72, Tinne Van Loy (opvoedster GVT de Troon),tinnevanloy@hotmail.com

App Recycle!

Recycle! is de naam van de nieuwe mobiele applicatie die Fost Plus, Bebat en Recupel samen ontwikkelden. De ophaalkalender biedt naast een week- of maandoverzicht van de inzamelingen in Vorselaar ook de mogelijkheid om herinneringen in te stellen.

De handige app geeft ook een overzicht van de sorteerregels,de inzamelpunten in uw buurt, de openingsuren van containerparken en de snelste routes.

U kunt de app gratis downloaden via een app-store of opwww.ophaalkalender.be.

Kalender bloedinzameling

Dagelijks hebben mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Wist u dat 70% bloed nodig heeft en slechts 3% bloed geeft?

U kunt bloed komen geven in zaal Den Engel op:

-         Dinsdag 4 februari

-         Dinsdag 6 mei

-         Dinsdag 5 augustus

-         Dinsdag 4 november

Bent u jammer genoeg verhinderd op een van deze data? Ga dan gerust bloed geven in een buurgemeente. De kalender kan u raadplegen op de website van het Rode Kruis.

> Info: www.bloedgevendoetleven.be